Warsztaty Sushi

Już od wielu lat, sztuka przyrządzania sushi jest dla nas wspaniałą codziennością. Pragniemy podzielić się tym niezwykłym rytuałem. Zapraszamy na praktyczny kurs sushi.

  • Kiedy: 28.10.2017, godz.: 14.00
  • Gdzie: Warszawa, Emilii Plater 8
  • Czas trwania: około trzech godzin

Aby zapisać się na kurs, należy wysłać email na adres oishii@oishii.pl

Program szkolenia:

1.WPROWADZENIE.

  • – Kilka słów na temat sushi i jego historii
  • – Savoir vivre po japońsku czyli kultura jedzenia sushi w kraju kwitnącej wiśni

2.TEORETYCZNE ORAZ PRAKTYCZNE ZAGADNIENIA O PRODUKTACH DO SUSHI.
Kilka słów o podstawowych produktach.

  • – Rodzaje ryżu i który wybrać?
  • – Czym są liście nori, co zawierają, które są najlepsze?
  • – Wasabi, sos sojowy i imbir czyli najważniejsze dodatki.
  • – Jak ugotować ryż do sushi w warunkach domowych?
  • – Czy można zrobić marynowany imbir w domu?
  • – Degustacja podstawowych produktów , bo nie wszystko w sushi to ryba.

3.POKAZ OBRÓBKI I FILETOWANIA ŚWIEŻEJ RYBY.

  • – Jak poznać czy ryba jest świeża?
  • – Jak filetować i czyścić rybę żeby jej nie zniszczyć?
  • – Degustacja, czyli co to jest sashimi

4.PRAKTYCZNA NAUKA ROBIENIA SUSHI POD OKIEM DOŚWIADCZONEGO SUSHI MASTERA.

  • – Maki
  • – Futomaki
  • – Nigiri

5.DEGUSTACJA własnoręcznie przygotowanego sushi przy czarce zielonej herbaty lub lampce wina śliwkowego.

  • Cena: 179 zł za osobę 
  • UWAGA: LICZBA MIEJSC OGRANICZONA

Aby zapisać się na kurs, należy wysłać email na adres oishii@oishii.pl

Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest przedpłata.